N-baan op de beurs in Neumunster

04-03-2017 00:00

In navolging van de tweedaagse beurs in Bremen in november 2016, werd de N-baan ook “gecontracteerd” voor de Holstenhallen in Neumunster in het weekend van 4 en 5 maart 2017.

Op vrijdag de 3e maart werd de gehele baan ingeladen in de aanhanger, het rollend materieel hoofdzakelijk in koffertjes in de auto en werd koers gezet richting Neumunster.

In de loop van de middag aangekomen aldaar, werd de baan op een mooie zichtlocatie geplaatst.

Nadat alles was aangesloten werd er eerst korte testritten uitgevoerd; waaruit bleek dat er geen noemenswaardige problemen waren. Technisch klopte alles.

Op zaterdag weer op tijd aanwezig om de baan schoon te rijden met een “stofzuiger”; nadat dat was gebeurd werden er diverse treinstellen op de baan geplaatst en kon er gereden worden.

Het publiek, dat vanaf 10 uur tot 18 uur terecht kon, kwam in grote getale naar de Holstenhallen, waarbij onze N-baan niet werd vergeten door het publiek. De belangstelling was goed; veel vragen werden er gesteld hoe e.e.a. was gemaakt (met name de bergen) en hoe er ingestrooid werd. Ook over de (wisselende) treinsamenstellingen, lange goederen- en personentreinen, was het publiek enthousiast.

Ook zondag de 5e was het publiek weer in grote getale toegestroomd naar de beurs; weer veel publiek langs onze N-baan, met de nodige vragen.

Nadat de beurs om 17 uur was beëindigd werd met een zeer goed gevoel teruggezien op de afgelopen twee dagen. Er restte niets anders op dat moment om de baan zorgvuldig transport-klaar te maken en op te bergen in de aanhanger. Op maandag de 6e werd koers gezet richting Hoogeveen, waar we in de loop van de middag aankwamen en alles weer werd uitgeladen en werd opgeborgen in de clubruimte.

Al met al kunnen we ( Henk, Jan, Herco en ondergetekende) terugzien op een zeer geslaagde beurs in Neumunster, waar onze N-baan zeker een in het oog springend geheel was. Zo’n tweedaagse beurs is zeer zeker voor herhaling vatbaar, niet alleen voor de N-baan, maar wellicht in de toekomst ook voor HO-baan en/of Marklin-baan…..

Egbert.

Voor de rest van de foto's klik hier.